www.Smol.RO
 DOSARELE M.T.
  DESPRE NOI
  MIRC
  DOWNLOAD
  1.600 $ PREMII
  România (RO)
  Romania (EN)
  VIRTUAL SHOP
  JOCURI OnLine
  ECONOMIE
  HORORSKOP
  HARTA SITE
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
OTV C E N Z U R A T !
     Joi 12.09.2002, la ora 17.10, postul OTV si-a intrerupt emisia in urma deciziei CNA. Semnalul a fost taiat exact in momentul in care directorul postului, Dan Diaconescu, isi incepuse conferinta de presa ce urma sa fie transmisa in direct. Cu cateva ore inainte, Consiliul National al Audiovizualului a dat publicitatii un comunicat prin care anunta retragerea licenta de emisie a acestui post. Sub presiunea autoritatilor, operatorii de cablu din intreaga tara au intrerupt semnalul OTV, incalcand flagrant Legea Audiovizualului, care prevede ca orice decizie CNA devine executorie dupa publicarea in Monitorul Oficial (art 15, al 5 ) si, in caz de atac legal in contencios administrativ ( in termen de 15 zile de la comunicare), decizia devine executorie numai dupa pronuntarea judecatoreasca.
 
Citeste STIRI EXTERNE pentru a nu fi ultimul care afla tot ce misca-n lumea asta... râul... ramul...

OTV a fost închis
     Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis ieri suspendarea licentei de emisie a postului OTV. Consiliul a luat în discutie modalitatea de sanctionare a postului OTV, în urma sesizarilor primite în legatura cu editiile emisiunii „Dan Diaconescu în direct" din 31 iulie si 10 septembrie 2002. În opinia membrilor CNA, postul de televiziune OTV se face vinovat de încalcarea prevederilor articolului 40 din Legea audiovizualului referitoare la interdictia de difuzare a programelor care contin orice forma de incitare la ura pe considerente de rasa, religie sau sex si a Deciziei nr. 80 referitoare la respectarea demnitatii umane.
NOUÃ voturi pentru si o abtinere
     Membrii CNA au tinut sa precizeze ca, în ciuda protestelor venite pe adresa consiliului din partea Presedintiei si a Federatiei Comunitatilor Evreiesti din România, nimeni nu a exercitat presiuni asupra acestuia. Mai mult, au acreditat ideea membrii CNA, „problema OTV" trebuia discutata de mai multa vreme, însa din lipsa de cvorum nu s-a putut trece pe ordinea de zi. În final, decizia a fost luata cu 9 voturi pentru si o abtinere.
     CNA a cerut tuturor operatorilor de cablu sa scoata din pachetele de programe difuzate OTV. Astfel, se va considera ca orice televiziune prin cablu care retransmite programul OTV transmite programele unui post pirat si se va proceda în consecinta. În plus, CNA a mai spus ca este de datoria Ministerului Telecomunicatiilor sa închida si sigileze releul OTV, care acum functioneaza ilegal.
CUVINTE dure
     Pozitiile membrilor CNA au fost dure si transante. „Ca jurnalist, nu poti sa râzi ca proasta-n târg când invitatul tau îl face «curva batrâna» pe fostul presedinte al tarii", a spus Ralu Filip. „Ne simtim acoperiti din toate punctele de vedere si credem ca am facut un lucru bun în audiovizualul românesc", a mai spus el. Dan Grigore s-a aratat si el extrem de indignat. „Dan Diaconescu este singurul care nu joaca dupa reguli.
     El a folosit permanent o tactica de victimizare pentru a câstiga audienta, iar aceasta consecventa l-a adus aici."
Citeste SPICUIRI DIN ZIARE pentru a nu fi ultimul care afla tot ce misca-n lumea asta... râul... ramul...

NECAZURI înca de la început
     Înca de la început OTV a avut probleme cu câstigarea licentei de functionare. Initial aceasta a fost respinsa, însa postul a trecut, sub titulatura veche - OTV, pe licenta de emisie a canalului Omega TV. Potrivit documentelor prezentate de CNA, pâna ieri OTV functiona pe baza licentei de emisie nr. S-TV 31/27.03.2001, eliberata pentru SC First Media Advertising, reprezentata la acea data de asociatul unic Diana Voiculescu, si a deciziei de autorizare nr. 444.0/6.09.2001.
     "Am vrut sa fiu alaturi de fostii mei colegi în aceste momente istorice pentru CNA. Sunt foarte încântat. Este o decizie corecta si sunt bucuros ca într-o Românie în care zilnic se demonstreaza ca orice porcarie e posibila, iar faptuitorilor nu li se întâmpla nimic si se considera intangibili, imuni la orice, CNA poate sa demonstreze ca impertinenta trebuie sa se opreasca"
     Mircea Diaconu, fost membru CNA
"Consideram ca în general unele emisiuni de televiziune nu sunt altceva decât oglinda prestatiei clasei politice. Daca puterea are probleme cu presedintele PRM, îi readucem aminte ca acesta are imunitatea ridicata de aproximativ un an, iar în aceasta perioada Justitia nu a facut nimic"
     Eugen Nicolaescu, purtatorul de cuvânt al PNL
"Eu cred ca ne-am grabit. O asemenea decizie nu trebuie luata în pripa"
     Emanuel Valeriu, reprezentantul Presedintiei în cadrul CNA

Pentru ca C.N.A. e arbitrul pietei, cablistii se supun deciziei Consiliului
     Valentin Negoita, reprezentantul Asociatiei Cablistilor din România a facut urmatoarele precizari: „CNA-ul este, indiscutabil, arbitrul pietei audio-vizualului din România si organismul abilitat sa vegheze ca societatile de televiziune prin cablu sa respecte grila de programe aprobata prin hotarârile sale.
     Daca un post nu se mai afla, la un moment dat, în grila, atunci, automat, societatile de televiziune prin cablu procedeaza la întreruperea transmisiei acestuia. Asa s-a întâmplat si în dupa-amiaza zilei de 12 septembrie, când toate societatile afiliate la asociatia noastra au întrerupt transmisia postului OTV. Întreruperea nu s-a facut simultan, diferentele orare fiind cauzate doar de orele diferite la care au ajuns faxurile cu decizia CNA la fiecare societate".
     Din Asociatia Cablistilor fac parte 71 de societati de televiziune prin cablu, care acopera mai mult de 80% din numarul abonatilor din România. (Sebastian S. Eduard)
Vrem OTV la Tv!
     Am ajuns sa vedem ca si la noi, la fel ca la rusi, presa este pusa sub papuc de cei de la putere. Dar de fapt, de ce sa ne miram? Ca doar stim noi cine, la Moscova s-a scolit. Suntem alaturi de colegii nostri de la OTV, televiziune care a fost abuziv inchisa.
     Dorim sa anuntam pe aceasta cale ca-l vom sprijini pe Dl. Dan Diaconescu in efortrile sale de redeschidere a televiziunii sale, si de asemenea pe orice alt coleg din presa romaneasca care intr-un fel sau altul a fost dat la o parte si i s-a interzis sa-si exprime opiniile de jurnalist.
     Credeam ca Romania este o republica democrata, si ca ne asemanam foarte mult cu Franta, dar de fap, nici vorba de asa ceva, suntem intr-o Romanie comunista de tip nou... ca doar si comunismul evolueaza, isi schimba carapacea, se adapteaza mileniului III, insa ideologia e aceeasi.
     Voi reveni cu comentarii cat de curand, acum insa astept astept, alaturi de toti ceilalti romani, sa vad ceea ce se va intampla in saptamanile urmatoare. Am precizat clar, ca Smol.Ro nu va redacta articole are sa scoata populatia in strada, sau care sa sprijine curente care pot duce la destabilizarea Romaniei, insa acum, cand chiar noi, presa, suntem atacati de puterea a carei stabilitate incercam sa o aparam, ne vedem obligati sa ne opunem si sa luam masuri drastice, prin articolele pe care le scriem, sau chiar prin iesirea in strada si scandarea de lozinci... si in cazul in care acestea nu sunt suficiente, ne vom adresa si Curtilor internationale si vom face orice e nevoie pentru a fi liberi sa ne exprimam gandurile si sa putem prezenta faptele politicienilor asa cum sunt, necenzurate... Scuzati-ma daca in acest articol am fost dur, insa sunt de-a dreptul furios sa vad cum oameni de valoarea lui Dan Diaconescu sunt luati la bani marunti de niste hoti si infractori, care se ascund in spatele imunitatii parlamentare, care nu e altceva decat o parte a acelei carapace despre care v-am vorbit cu cateva randuri in urma.
     Mult succs Dan Diaconescu!
Oliver Gabriel
VADIM s-a retras de la Consiliul Europei
     Liderul PRM, senatorul C.V. Tudor, a renuntat la calitatea de membru al Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, în semn de solidaritate cu ziaristul Dan Diaconescu si cu postul OTV. Considerând decizia CNA ca o forma de cenzura si o sfidare a Constitutiei, care garanteaza dreptul la libera exprimare, PRM a anuntat ca îsi rezerva dreptul de a sesiza toate organismele internationale care apara libertatea presei si drepturile omului. 
REACTII diverse ale liderilor de opinie din România
     Ion Cristoiu, ziarist independent: „Este nu numai o greseala, ci o prostie imensa, deoarece decizia a fost luata la o zi dupa ce presedintele Ion Iliescu a protestat fata de OTV. Este foarte greu sa nu faci o legatura între rapiditatea cu care a actionat CNA si înalta exigenta prezidentiala. S-au mai facut plângeri si sesizari la CNA în legatura cu OTV si pâna acum. Aceasta decizie lasa imaginea unui organism obedient presedintelui si a unui presedinte care da înalte indicatii pentru sanctionarea unui post TV. Daca a gresit în alte dati, Dan Diaconescu nu a gresit când l-a invitat pe Corneliu Vadim Tudor, deoarece acesta este un om care îsi asuma responsabilitatea pentru declaratiile pe care le face. Pentru multele greseli pe care le-a facut, postul trebuia sanctionat mai demult, dar decizia trebuia sa fie mai blânda".
     Cornel Nistorescu, directorul cotidianului Evenimentul Zilei: „În sfârsit o decizie corecta în România. Aceasta licenta nu are nici baza legala si nici profesionala. Cred ca OTV este responsabil de coborârea standardelor nivelului de comportament în societatea româneasca. Acest post a lasat mizeria sa ajunga pe ecran".
     Cristian Tudor Popescu, redactorul-sef al cotidianului Adevarul: „Este o decizie binevenita care pune capat suvoiului de dejectii si ilegalitati de la OTV. Decizia trebuia luata mai demult, dar mai bine mai târziu decât niciodata".
PROMISIUNE RESPECTATA
DAN Diaconescu se întoarce in TV
     Din 5 aprilie 2004 postul de televiziune OTV emite din nou. OTV poate fi receptionat pe intreg teritoriul Romaniei, prin firmele de cablu, iar pentru abonatii individuali pe coordonatele:
     satelitul Sirius 2, in pachet cu Realitatea TV,
     pe frecventa: 12697 MHz, polarizare verticala simbol rate 14685, FEC 3/4.
     Pentru a ne putea urmari cereti societatii dvs de cablu retransmiterea postului OTV.
Copyright © 2002-06  RC. Smol.Ro   Toate drepturile rezervate.